ちゃんぷるー日記

沖縄関連の情報と体にいいもの、美味しいものを紹介しているサイト「ちゃんぷるー・どっとこむ」店長の日記です。

Wednesday, August 24, 2011

アセロラカリー acerola curry


沖縄から帰ってきて、早速アセローラフレッシュの哲子さんから頂いたアセロラカリーの試供品を頂いてみました。
試供品のせいなのか調理法の説明が一切ないのですが、レトルトカレーに見えたので、5分ほどお湯で温めたら、OKでした。
このカレー、その名の通りアセロラピューレが入っているのです。哲子さんによれば、アセロラのビタミンCは熱を加えると働きを失うんだけど、代わりに肝機能の働きを高めるポリフェノールが増すのだそうです。
最初はちょっと甘いかな、という味ですが、食べていくと結構スパイシー。そしてレトルトカレーには珍しく、沖縄の豚肉あぐーの角切りがいっぱい入っていて、しかもしっかりと歯応えもあり、全体として食べ応えのある美味しいカレーでした。
今回は沖縄で泡盛で痛めつけた肝臓のため、ライスにもターメリック(うっちん、ウコン)を加え、緑も欲しいのでバジルを乗せてみました。
彩りもよく、とてもレトルトには見えない!と自画自賛。
今、ちゃんぷるー・どっとこむでお買い物をすると、このアセロラカリーを1袋プレゼントしています!数に限りがありますので、お早めにどうぞ。
On the first Sunday after returning from Okinawa, we ate sample acerola curry that my friend Tetsuko, Acerola Fresh, gave me. 
Maybe because they are just sample, there is no guide for cooking, but as it looks retort-pouched curry, I warmed it in boiled water  for five minutes and it was okay.

As its name indicates, it has acerola puree.  According to Tetsuko, acerola's vitamine C is lost when it is heated, but its polyphenol is increased.
At first bite, it tastes sweet, but when I keep eating, it's pretty spicy.  Unlike retort-pouched curry, it contains many diced, firm Okinawan pork.  After all, I conclude it is very tasty, filling curry.
For our lever, tired from lots of Awamori in Okinawa, I put turmeric in rice and add basil leaves for green color.  Wow, it looks beautiful, and doesn't look like retort curry at all! 
Now I present one pack of this retort curry, not marketed yet, to anyone who shops at champroo.com

















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