ちゃんぷるー日記

沖縄関連の情報と体にいいもの、美味しいものを紹介しているサイト「ちゃんぷるー・どっとこむ」店長の日記です。

Monday, October 26, 2009

ブロッコリーのわき芽 broccoli bud

わき芽が収穫できるから、と残した虫食いだらけのブロッコリー。最初は2、3個で味噌汁の彩りとして小ネギ代わりに入れていたのですが、この頃は小さなタッパーに入りきれないほど取れるようになりました。そして、意外と美味しい。虫がうにょうにょと出て来はしないか、という心配もないしGOODです。
指導員のおじさんは、植物は生きようとする力が強いから、虫に食われて瀕死の状態だったのがかえって良かったのかもね、と言っていました。やっぱり、植物の世界は深い。
We didn't fell broccoli because we were told that we can harvest bud afterwards, but first we just got a few buds to be in miso soup for green color. To our happy surprise, we can harvest more buds lately that they don't fit in a small tupperware. They taste as good as regular broccoli and I don't have to worry about worms after harvest, which makes me very satisfied.
Our fileld guide said, "As plants have strong power to survive, maybe worm ridden broccoli produce more buds than healthy ones." Hmm, plant world is more profound than it looks.

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